jennifer-chen-lLjWZJ0UKzQ-unsplash

Let's make the world green again

Iedereen is steeds bewuster bezig met duurzaam leven en natuur en milieu. Duurzaamheid al jaren een hot item in de horeca en gasten vinden dit belangrijk. Niet voor niets ook dat er een sterk groeiende trend zichtbaar is wat betreft biologische restaurants in Nederland.

Ik (Jaron Blanken) kom uit Utrecht. Ik heb de de studies Hotelmanagement en Technische Bedrijfskunde afgerond en ik heb meer dan 10 jaar in de horeca gewerkt. Mijn passies voor horeca en natuurlijke kringlopen hebben geleid tot Bamboolicious. Gras gebruiken als éénmalig hulpproduct past namelijk binnen dit circulaire systeem!

Materiaal dat lastig afbreekt in de natuur gebruiken als wegwerpproduct, dat klopt niet. Gras als wegwerpmateriaal klopt wel. Met gras weten je gasten dat het na gebruik niet verbrand hoeft te worden omdat het 100 procent natuurlijk en goed composteerbaar is.   

 

bamboolicious_circular_model

Bamboe

Net zoals bamboe groeien ook veel andere grassoorten ontzettend snel! Daarnaast klinkt Bamboolicious gewoon lekker, vandaar de naam Bamboolicious!

In de toekomst wil ik ook producten gemaakt van bamboe gaan leveren. Bamboe groeit, in tegenstelling tot bomen, door nadat het gekapt is. Het duurt een paar jaar in plaats van 100 jaar tot het weer teruggegroeid is!

Om de toekomst van onze planeet te redden is het ontzettend belangrijk om niet lineair te denken maar circulair. Dit houdt in dat we niet alleen kijken naar nu, maar ook kijken naar de wereld over bijvoorbeeld 50 of 100 jaar.

Gras gebruiken past binnen de natuurlijke kringloop. Gras blijft groeien en composteert goed en snel. Een effectief en mooi materiaal om in te zetten als alternatief in plaats van materialen die slecht afbreken.

stepan-unar-ZtPpiORnvts-unsplash

Eén van de vele soorten gras die er bestaan

Geen plastic meer

De hoeveelheid plastic op de wereld is een groot probleem. Plastic breekt zeer langzaam af (soms zelf helemaal niet), dit maakt het zo gevaarlijk. Jaarlijks verdwijnt meer dan 8 miljoen ton plastic in onze oceaan. In 2017 deden onderzoekers een schatting van het totaalgewicht aan plastic in de oceaan, dit kwam neer op 150 miljoen ton↗↗↗↗.↗↗↗

De verspreiding van kleine plastic deeltjes vormt een mondiaal probleem. De plastic deeltjes zijn gevaarlijk voor de hele natuurlijke keten. Het leidt tot verstrikking en verstopping bij vogels en vissen. Daarnaast brengt de giftigheid van de materie onze eigen voedselketen in gevaar. Onder andere omdat vogels het eten en elders uitpoepen in vermalen substantie komt het letterlijk overal terecht tot in micro-organismen. In 2016 had 90 procent van de Noordse Stormvogels op de Noordzee plastic in de maag.

Bamboolicious gelooft erin dat we op tijd zijn om met ons allen de wereld te kunnen redden. Als we beginnen met wegwerpplastics te vervangen voor natuurlijke alternatieven dan zijn we al een heel eind!

dustan-woodhouse-RUqoVelx59I-unsplash

Over de hele wereld zijn stranden bezaaid met zwerfend plastic.

Vertel het verder

it keeps growing

Laten we samen de wereld weer groen maken.

facebook  |  instagram

© 2020 bamboolicious